36. برای صبر ریحانه ها
باید تشکر کنم از وبلاگ نوشته های یک مداد مغزی که ایده اصلی پوستر از نوشته ایشون گرفته شده
وبلاگ+ وتـــــر
- ۹۲/۰۵/۰۸
سلام
بنده نیز هیچ ادعایی ندارم که البته بی ادعایی نیز کم ادعایی نیست، و اما نقدهایی که از نظر بنده به این طرح وارد است را در حد سواد و فهم خودم، بیان می کنم، قضاوت با متخصصین گرافیک:
یک: پوستر سوای از متن که تیر نهایی را در بیان مفهوم و مقصود پوستر بیان می کند، باید خود به تنهایی جذاب و گویا باشد، یعنی ما ابتدا و در کل با تصویر سر و کار داریم و نه با متن.
دو: متن به کار رفته در پوستر، علاوه بر ناخوانا بودن (به دلیل انتخاب فونت نادرست و در هم آمیختگی جمله) هیچ معنی و مفهومی را بیان نمی کند؛ ببینید گرافیک یک زبانی دارد که باید با آن آشنا بود و به آن تسلط کافی را داشت، بله مؤمنین به واسطه ی تقوای الهی که در دنیا دارند، در روز قیامت نوری از پیشانی و یا در کل از وجودشان ساطع است، اما در زبان گرافیک و به ویژه پوستر که باید در کمتر از لحظه مخاطب را درگیر و جذب خود نماید، باید فکر کرد و طرح زد مه چگونه می توان این حقیقت را به تصویر کشید، ما که در پوستر قرار نیست که حرف بزنیم (به این معنا که مخاطب بایستد و ببیند که ما چه نوشته ایم و او بخواند).
چهار: اگر زن خورشید است، پس چرا در پوستر شما از سمت راست نور می تابد؟ چرا از خود دست خانم چادری نور نمی تابد؟
پنج: فکر می کنم که باید نور ساطع شده از دست خانم چادری باید با خود عکس به یک تلفیق و ترکیب زیبایی می رسید.
شش: اصلن ببینیم که طرح و پوستر شما به ما چه می گوید: به من می گوید که، زیبایی جسمت را تا روز قیامت پنهان کن تا در آن روز این زیبایی را به نمایش بگذاری. مگر خانم هایی که از چادر استفاده نمی کنند، برهنه هستند، خیر، آن ها نیز جسم شان را می پوشانند، پس تفاوت بین خانم چادری با خانم غیر چادری چیست؟ اصلن چادر چه ماهیت و خاصیتی دارد که هیچ پوشش دیگری ندارد؟ اصلن خداوند چرا به موجودی بنام زن زیبایی داده است و چرا می گوید زیبایی ات را پنهان کن؟ چرا خانم جوان جامعه ی ما و هر جامعه ی دیگری باید خود را محبوس در چادر قرار دهد؟ چرا نباید از زیبایی اش لذت ببرد؟ مگر غیر از این است که زن دوست دارد زیبایی اش را نشان دهد، پس چه عاملی موجب میشود که او زیبایی اش را پنهان نماید؟ ببینید تا این سوال ها و بسیاری از این مورد سوال ها را که به گونه ای نیز فسلفی می باشد را در ذهن خود حل ننماییم، بعید می دانم که به ایده و طرحی برسیم که چادر را در نزد مرد و زن جامعه یمان محبوب بنمایاند.
پیشنهاد می کنم این کتاب ها را بخوانید:
دستورالعمل های فیل آبی برای ایده بابی
نویسنده: محمد حسین نیرومند
ناشر: فرهنگسرای میردشتی
تفکر خلاق در گرافیک
نویسنده: نیما ورامینی
ناشر: فرهنگسرای میردشتی
لطفن این مقاله ها را نیز بخوانید:
حرف برای گفتن زیاد دارم ولی فقط یک سوال می پرسم و آن اینکه: طراح گرافیک و یا طراحان گرافیک شما تا چه اندازه ای با گرافیک و طراحی گرافیک و طراحی پوستر آشنایی دارند؟
به عقیده ی بنده، طرح های شما اصلن ایده ندارند، اصلن طرح نیست، اصلن پوستر نیست، اصلن گرافیک ندارند.
خواهش می کنم قبل از رفتن به سراغ کاری به خصوص در حوزه ی دین، اول آشنایی کامل با دین را پیدا کنید و سپس تخصص و دانش لازم و جامع از ابزار و تکنیک (به طور مثال: گرافیک) را به دست آورید و سپس دست به کار شوید، چراکه بدون دانش و تخصص وارد کار شدن با بی تعهدی نسبت به کار و مسئولیت چندان تفاوتی ندارد و ضربه ی سخت و سنگینی به حوزه ی دین و اعتقادات مردم و سپس به فضای هنری وارد می کند.
نقدی که عرضه داشتم به کل وب سایت "ریحانه ها" و از جمله فراخوان جشنواره نیز به شدت وارد است.
اگر نقد و نظر بنده را وارد دیدید، مسئله را می توانیم از طریق پست الکترونیکی هر دو طرف، بیشتر بحث و بررسی نماییم.
موفق باشید
با توکل به خداوند